Elektrodinamik Yorulma Test Makinaları ile Servohidrolik Yorulma Test Makinaları Arasındaki Farklar Nelerdir?
Elektrodinamik Yorulma Test Makinaları ile Servohidrolik Yorulma Test Makinaları Arasındaki Farklar Nelerdir?

Elektrodinamik Yorulma Test Makinaları ile Servohidrolik Yorulma Test Makinaları Arasındaki Farklar Nelerdir?

 

Raagen malzeme test makinaları yelpazesinde hem elektrodinamik yorulma hem de servo hidrolik yorulma test cihazları mevcuttur. Bu iki tür test cihazı, aynı yüksek performanslı test kontrolörünü kullanırken fonksiyonel olarak birebir aynıdırlar. Servo hidrolik teknolojisi elektrodinamiğe göre daha eski bir teknolojidir ve ilk olarak 1958'de uygulanmıştır. Şimdi gelin bu iki makine arasındaki temel farklılıklara bir göz atalım…

 

1. servo hidrolik ve elektrodinamik test makineleri arasındaki en büyük fark, bir servo hidrolik aktüatörün kapasite ve yer değiştirme performansının daha yüksek hızlarda daha yüksek kuvvetler sağlayacak şekilde yapılandırılabilmesidir. Servohidrolik aktüatörler, 3 mN'ye kadar yük kapasitesi sağlayabilirler. Düşük kuvvette çalışan aktüatörler ise, 200 hz'ye kadar hızlarda testler yapabilirler.

 

2. Elektrodinamik sistemlerin satın alma, işletme ve bakım maliyetleri Servo Hidrolik test makinelerine göre oldukça düşüktür. Daha düşük kuvvetli lineer motorlar, 100 hz'ye kadar yüksek hız testleri gerçekleştirir. Elektro dinamik aktüatörler, 15 hz'yi aşan test hızlarında 100 kN'ye kadar güç sağlayabilirler.

 

3. Elektrodinamik aktüatörlerin ayarlanması çok daha kolaydır ve düşük hızlı uygulamalarda çok daha istikrarlıdırlar.

 

4. Servo hidrolik test makineleri, doğası gereği gürültülüdür ve az da olsa bir şekilde yağ sızdırır. Elektro dinamik sistemler sessiz ve güvenilirdir.

 

Elektrodinamik test makinelerini servohidrolik test makineleriyle karşılaştırırsak, aşağıdakiler gibi temel farklar ortaya çıkar:

 

  • Daha düşük yağ sızdırması
  • Düşük enerji gereksinimleri
  • Daha az gürültü
  • Çevreye daha duyarlı
  • Düşük maliyetli
  • Düşük bakım maliyeti
  • Daha düşük frekans aralığı

 

 

 

Dinamik Yorulma Test Cihazı ile Statik Universal Test Cihazı Arasındaki Farklar

 

Dinamik yorulma test makineleri, statik test makineleriyle karşılaştırıldığında bazı ayırt edici özelliklere sahiptir:

 

UTM'lerin çoğundan 10 ila 100 kat daha hızlı çalışırlar.

Özellikle sağlam, güvenilir ve uzun süre ağır yorulma yükleri üretecek şekilde tasarlanmışlardır. UTM'ler, yüksek yükte yüksek hızlı yorulma için tasarlanmamıştır.

Genellikle bir UTM'den daha pahalıya mal olurlar.

Yorulma test makinelerimiz ayrıca statik testler de yapmaktadır.

Raagen tek eksenli yorulma test makineleri, elektrodinamik ve servohidrolik olmak üzere iki farklı seçenekte de üretilebilir.

 

 

Yorulma Test Makinaları Nasıl Seçilir?

 

İhtiyacınız olan maksimum kuvveti belirleyerek işe başlayın. Ardından, aktüatörün ve hidrolik güç ünitesinin boyutunu belirleyen maksimum test hızı gereksinimlerini (doğrusal veya çevrimli olarak) belirleyin. Daha sonra Raagen’in ürün kataloğundan makinelerle kusursuz uyum içerisinde çalışan kontrolörler, yük gövdeleri, load cell’ler, ekstansometreler, çeneler, test fikstürleri ve diğer bir çok aparattan projenize uygun olarak sisteminizde bulunmasını istediklerinizi seçin.

 

 

 Elektrodinamik Yorulma Test Makinaları ile Servohidrolik Yorulma Test Makinaları Arasındaki Farklar Nelerdir? (PDF)

 

Paylaş: